Sofie Rykowski ”Avtryck”

I diktens form bryts meningar för att bli hela. I en dikt går berättelsen söndermen byggs upp igen av de små detaljerna som tillåts ta plats. Jag tror jagälskar dikten för just det, för att den ger luft till det lilla.På samma sätt ser jag textilen. En berättelse i de små detaljerna.
Mitt arbete börjar ibland i textilen och ibland kommer textilen från orden.Dynamiken mellan att se berättelser i textilen och att känna orden mothuden, är på ett sätt en avbild, ett eko på hur jag upplever saker omkringmig.


Avtryck består av ett färdigt verk, ett pågående verk och en diktsamling. De är avtryck av naturen, tid, väder, spår, rester och minnen av något. Avtryck 1. Växtfärgat siden, draperat och solblekt under 4 år i Bystaden,Lövstabruk, Sverige.Avtryck 2. Växtfärgat siden, draperat och solblekning påbörjad september 2018, Gustavsberg, Värmdö, Sverige.

Sofie är textilkonstnär och utbildad på konstfack.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s